Σύνδεση

Τι είναι τα συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου και πώς να τα αγοράσετε online

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 13/6/2024. Γράφτηκε από Lentiamo

Οι περισσότεροι χρήστες γυαλιών οράσεως γνωρίζουν τις προκλήσεις της επιλογής μεταξύ γυαλιών και γυαλιών ηλίου τις φωτεινές ημέρες. Η επιλογή της καθαρής όρασης συχνά σημαίνει θυσία της ηλιοπροστασίας και το αντίστροφο. Η λύση; Γυαλιά ηλίου με συνταγή που συνδυάζουν άψογα τους διορθωτικούς φακούς με την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία σε ένα αξεσουάρ!

Ο οπτομέτρης και επικεφαλής οπτικός της Lentiamo Jakub Odcházel μας βοηθάει να κατανοήσουμε ορισμένα οφέλη, περιορισμούς και συνήθη ερωτήματα σχετικά με τα γυαλιά ηλίου με συνταγή που ακολουθούν. Ακολουθήστε μας για να δείτε αν τα συνταγογραφούμενα γυαλιά είναι κατάλληλα για εσάς!

Ψάχνετε ήδη να αγοράσετε συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου;

Μετατρέψτε οποιοδήποτε μοντέλο συνταγογραφούμενων γυαλιών σε προσαρμοσμένα γυαλιά ηλίου με συνταγή στο Lentiamo: (1) Επιλέξτε τους αγαπημένους σας σκελετούς γυαλιών, (2) Εισάγετε τα στοιχεία της συνταγής σας και (3) Προσθέστε μια απόχρωση γυαλιών ηλίου κατά τη διαδικασία πληρωμής. Είναι τόσο εύκολο!

Αγοράστε συνταγογραφούμενα γυαλιά

Τι είναι τα συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου;

Με απλά λόγια, τα γυαλιά ηλίου με συνταγή συνδυάζουν τη διορθωτική δύναμη των γυαλιών οράσεως με την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία των παραδοσιακών γυαλιών ηλίου.. Αποτελούν μια πρακτική λύση για όσους δεν μπορούν χωρίς τα διορθωτικά γυαλιά τους όταν βρίσκονται έξω στον ήλιο.

Χρειάζομαι γυαλιά ηλίου με συνταγή;

Τα συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου μπορεί να είναι ευεργετικά για πολλούς χρήστες γυαλιών. Οι περισσότεροι διαυγείς διοπτρικοί φακοί γυαλιών περιέχουν φίλτρο υπεριώδους ακτινοβολίας, όπως και ορισμένοι τύποι φακών επαφής. Αλλά αυτό συχνά δεν αποτελεί επαρκή προστασία των ματιών υπό ορισμένες συνθήκες.

"Σε ορισμένα γεωγραφικά πλάτη, τα γυαλιά και οι φακοί επαφής με φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας μπορεί να είναι αρκετά για το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Αλλά αυτά δεν μπορούν να προστατεύσουν τα μάτια από την αντανάκλαση των ακτίνων του ήλιου", εξηγεί ο Jakub Odcházel.

"Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, για παράδειγμα, κατά την οδήγηση, καθώς τα μάτια μπορεί να καταπονούνται ακόμη περισσότερο λόγω της θάμβωσης σε ηλιόλουστο καιρό. Και για την παραμονή δίπλα στο νερό ή στα βουνά, η προστασία τους δεν είναι πλέον επαρκής. Το κύριο πρόβλημα με τους φακούς επαφής με φίλτρο υπεριώδους ακτινοβολίας είναι ότι προστατεύουν μόνο τον κερατοειδή, αλλά όχι το υπόλοιπο μάτι".

Πώς μπορείτε λοιπόν να προστατεύσετε τα μάτια σας ως κάτοχος γυαλιών;

Άλλοι τύποι γυαλιών ηλίου για τους χρήστες γυαλιών

Γυαλιά ηλίου Fitover

Τα γυαλιά ηλίου Fitover μπορούν να φορεθούν απευθείας πάνω από τα συνταγογραφούμενα γυαλιά σας χάρη στο ελαφρώς διευρυμένο σώμα του σκελετού και τους κροτάφους.

"Είναι ειδικά σχεδιασμένα για να εφαρμόζουν άνετα πάνω από τα συνταγογραφούμενα γυαλιά. Αλλά είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό μέγεθος, καθώς δεν πρέπει να είναι πολύ χαλαρά. Αυτή η μέθοδος θα σας προσφέρει την απαραίτητη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία χωρίς να χάσετε την απόλυτα ευκρινή σας όραση", σημειώνει ο Jakub Odcházel.

Γυαλιά με μαγνητικό κλιπ

Οι μαγνητικοί φακοί με κλιπ για γυαλιά διαθέτουν έναν απλό μαγνητικό μηχανισμό που ασφαλίζει τους φακούς των γυαλιών ηλίου στον σκελετό σας.

Σύμφωνα με τον Jakub Odcházel, "πρόκειται για μια προσιτή επιλογή που σας επιτρέπει να συνδυάσετε γυαλιά οράσεως και γυαλιά ηλίου σε ένα αξεσουάρ. Τα clip-ons καταλαμβάνουν επίσης λιγότερο χώρο από ένα άλλο ζευγάρι σκελετών. Το μειονέκτημα είναι ότι μόνο μια περιορισμένη γκάμα μοντέλων επιτρέπει αυτή τη λύση".

Φωτοχρωμικά γυαλιά (αυτοχρωματιζόμενα γυαλιά)

Τα φωτοχρωματικά γυαλιά, που αναφέρονται επίσης ως αυτοχρωματιζόμενα γυαλιά, φωτοχρωματικοί φακοί ή μεταβατικοί φακοί,σκουραίνουν όταν εκτίθενται σε υπεριώδεις ακτίνες. Το επίπεδο της αλλαγής εξαρτάται από την παρουσία καθώς και από την ποσότητα του υπεριώδους φωτός.

Είναι συνήθως πρακτικά για άτομα που μεταβαίνουν συχνά μεταξύ διαφορετικών περιβαλλόντων φωτισμού, όπως στην εργασία. Μπορούν επίσης να συνδυαστούν με φίλτρο μπλε φωτός για πρόσθετη προστασία κατά την παρατεταμένη χρήση ψηφιακών συσκευών.

Ένα μειονέκτημα των φωτοχρωμικών γυαλιών είναι ότι συνήθως έχουν υψηλότερη τιμή και μπορεί να απαιτούν προσαρμοσμένη εφαρμογή. Η παρατεταμένη χρήση φωτοχρωμικών φακών μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αυξημένη ευαισθησία στο φως για ορισμένα άτομα. Εάν αισθάνεστε δυσφορία ή ευαισθησία ενώ φοράτε φωτοχρωμικά γυαλιά ηλίου, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν οπτομέτρη ή επαγγελματία οφθαλμίατρο για εξατομικευμένη καθοδήγηση και λύσεις.

Φακοί επαφής με προστασία UV + γυαλιά ηλίου

Αν προτιμάτε φακούς επαφής, μπορείτε να προμηθευτείτε συνταγογραφούμενους φακούς με προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

"Όταν φοράτε μόνο γυαλιά ηλίου, η επιβλαβής ακτινοβολία μπορεί να περάσει στον κερατοειδή χιτώνα του ματιού γύρω από τους σκελετούς, γι' αυτό και οι φακοί επαφής με προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία έχουν νόημα. Για επαρκή προστασία του υπόλοιπου ματιού και της περιοχής του ματιού, ειδικά στα βουνά και κοντά στο νερό, συνδυάζετε πάντα τους φακούς με γυαλιά ηλίου", συμβουλεύει ο Jakub Odcházel.

Το ξέρατε; Υπάρχει μια ειδική κατηγορία φακών επαφής με προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτοί είναι ιδιαίτερα κατάλληλοι για άτομα με υψηλή ευαισθησία στο φως. Βοηθούν το μάτι να προσαρμόζεται πιο γρήγορα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτός κατά τη διάρκεια των κανονικών ημερών. Οι φακοί επαφής Acuvue Oasys with Transitions προσαρμόζονται αυτόματα στις συνθήκες φωτισμού και παρέχουν απόλυτα ευκρινή όραση.

Οφέλη των γυαλιών ηλίου με συνταγή

Ενώ υπάρχουν πολλές κατάλληλες μέθοδοι προστασίας από τον ήλιο για τους χρήστες γυαλιών, τα γυαλιά ηλίου με συνταγή εξακολουθούν να προσφέρουν πολλά οφέλη:

  • Προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες – Ποιοτική, μη ογκώδης εφαρμογή που προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες, αποτρέποντας τη βλάβη των ματιών.
  • Βελτιωμένη όραση– Μείωση της αντανάκλασης για καθαρότερη όραση σε φωτεινές συνθήκες.
  • Άνεση – Ελαχιστοποίηση της καταπόνησης και της κόπωσης των ματιών.
  • Εξατομικευμένη διόρθωση – Προσαρμόζεται για τη διόρθωση των προβλημάτων όρασης.
  • Μοντέρνος σχεδιασμός– Οι κομψοί σκελετοί ταιριάζουν με τα γούστα σας και μοιάζουν ακριβώς όπως τα μοντέρνα μη διοπτρικά γυαλιά ηλίου.

Και κάποια μειονεκτήματα που πρέπει να έχετε κατά νου; Θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα γυαλιά σας, ώστε να μην είστε κολλημένοι σε εσωτερικούς χώρους με γυαλιά ηλίου! Όταν αλλάξει η συνταγή σας, θα πρέπει να αναβαθμίσετε και τα γυαλιά σας. Η στάθμιση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια λύση είναι κατάλληλη για εσάς.

Μπορείτε να αγοράσετε γυαλιά ηλίου και να προσθέσετε συνταγή;

Μπορείτε να αγοράσετε γυαλιά και να προσθέσετε φακούς συνταγογραφούμενων γυαλιών ηλίου σε αυτά. Πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης γυαλιών οράσεως, όπως εμείς στη Lentiamo, προσφέρουν αυτή την υπηρεσία, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε τους σκελετούς που προτιμάτε και να τους προσαρμόσετε με προσαρμοσμένους συνταγογραφούμενους φακούς γυαλιών ηλίου, προσαρμοσμένους στις ανάγκες της όρασής σας.

Θέλετε να φέρετε τους δικούς σας σκελετούς για συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου; Αν θέλετε να αντικαταστήσετε τους φακούς των μη διοπτρικών γυαλιών σας με φακούς γυαλιών ηλίου με συνταγή, μιλήστε με τον οπτικό σας ή τον ειδικό οφθαλμίατρο. Συχνά μπορούν να τοποθετήσουν νέους φακούς στους υπάρχοντες σκελετούς σας, αλλά αυτό εξαρτάται από τον τύπο και την ποιότητα των υλικών, το σχήμα των σκελετών και άλλους παράγοντες. Είναι καλύτερο να τους συμβουλευτείτε για καθοδήγηση ή άλλες δυνατότητες.

Προσθήκη συνταγογραφούμενων φακών γυαλιών ηλίου σε γυαλιά οράσεως στο Lentiamo

Είναι εύκολο να αποκτήσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα γυαλιά με συνταγή ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Βήμα 1: Επιλέξτε τους σκελετούς που επιθυμείτε από το τμήμα των συνταγογραφούμενων γυαλιών.
  • Βήμα 2: Επιλέξτε τους συνταγογραφούμενους φακούς και προχωρήστε
  • Βήμα 3: Επιλέξτε συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου και χρώματα φακών
  • Βήμα 4: Επιλέξτε τον τύπο φακού και την απόχρωση

Στο καλάθι, θα μπορείτε να προσθέσετε τα στοιχεία της συνταγής σας και να επιλέξετε τις προτιμήσεις των γυαλιών ηλίου σας, συμπεριλαμβανομένων ειδικών χαρακτηριστικών όπως καθρέφτης, πόλωση, φωτοχρωμικοί φακοί, χρώματα φακών και πολλά άλλα!

Συχνές ερωτήσεις

Αξίζουν τα συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου;

Για πολλούς, τα γυαλιά ηλίου με συνταγή αξίζουν απολύτως. Ωστόσο, οι ατομικές ανάγκες, οι προτιμήσεις και ο τρόπος ζωής παίζουν επίσης ρόλο.

Τα γυαλιά ηλίου με συνταγή προσφέρουν καθαρή όραση και προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία σε ένα. Παράγοντες όπως ο προϋπολογισμός και το πόσο συχνά βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους μπορούν να επηρεάσουν την επιλογή σας. Η συμβουλή ενός οπτομέτρη μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν είναι κατάλληλα για εσάς.

Είναι καλά τα γυαλιά ηλίου με συνταγή;

Ναι, τα ποιοτικά συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικά. Όχι μόνο παρέχουν την απαραίτητη διόρθωση της όρασης, αλλά και προστασία από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες UV, μειώνοντας τον κίνδυνο καταπόνησης των ματιών, θάμβωσης και μακροπρόθεσμης βλάβης των ματιών.

Κυκλοφορούν σε διάφορα στυλ και σχέδια, επιτρέποντάς σας να διατηρήσετε το προσωπικό σας στυλ, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη βέλτιστη υγεία των ματιών και την άνεση σε εξωτερικούς χώρους.

Κλείνοντας, σκέψεις από το Lentiamo

​​Πέρα από την ευκολία της διόρθωσης της όρασης που ενσωματώνεται σε κομψούς σκελετούς, τα γυαλιά ηλίου με συνταγή προσφέρουν βελτιωμένη οπτική διαύγεια, μειωμένη καταπόνηση των ματιών και ελαχιστοποίηση της θάμβωσης σε διάφορα εξωτερικά περιβάλλοντα.

Είτε οδηγείτε, είτε συμμετέχετε σε υπαίθριες δραστηριότητες, είτε απλώς απολαμβάνετε μια ηλιόλουστη μέρα, τα γυαλιά ηλίου με συνταγή σάς επιτρέπουν να γνωρίσετε τον κόσμο με άνεση και αυτοπεποίθηση!

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα